Švýcarsko - země turistům zaslíbená

Po posledním článku o Švýcarsku, kde jsem vám tento nádherný stát představila, přicházím s dalším článkem, ve kterém vám prozradím místa, která stojí na mém "Must see" seznamu, co se Švýcarska týče. Rozhodla jsem se vybrat 5 top míst v západní části země, při jejichž návštěvě si užijeme krásné výhledy, ochutnáme čokoládu a mnoho dalšího!
..............................................................................................................................

1.) Oeschinen Lake
Poměrně nedávno jsem "objevila" tohle švýcarské jezero, které mě ovšem na první pohled uchvátilo. Jedná se totiž o takové to zátiší, které je až moc dokonalé a jsem si jistá, že ocitnout se na tomto místě musí být zážitek na celý život. I přes to, že možnost vyvezení se nahoru lanovkou a užívání si výhledu vsedě je lákavá, raději bych si to z údolí k jezeru vyšlápla po svých. Cesta je totiž taky cíl, no ne? A věřím, že díky kochání se nádhernou přírodou a osvěžování se ledovou vodou bude tahle cesta utíkat stejně rychle jako padá voda z několika vodopádů. které můžeme cestou potkat.
Jezero Oeschinen - zdroj: Naše švýcarské zážitky

2.) Lausanne
Z hor se přesuneme do města, ale nebojte, o krásné výhledy nepřijdeme. Lausanne, město ležící na břehu Ženevského jezera asi 50km od Ženevy, totiž taktéž poskytuje nádherná  panoramata. A to není vše! Největší dominantu města tvoří gotická katedrála Notre Dame, jejíž základy pochází už z období prvního tisíciletí našeho letopočtu. Kromě krásného okolí a dech beroucí architektury můžeme však v Lausanne obdivovat taky historii Olympijských her v Olympijském muzeu. A to rozhodně stojí za to!
Lausanne - zdroj: FoxTrail


3.) Čokoládovna Maison Cailler
Co může být švýcarštějšího než čokoláda? Stejně jako po celé zemi, i nedaleko Lausanne můžeme najít jednu z mnoha švýcarských čokoládoven. A jakožto jednoznačně největší milovník téhle pochoutky rozhodně nemůžu vynechat návštěvu místa, kde se čokoláda vyrábí. Průvodcova slova při vyprávění o původu čokolády a založení továrny Cailler bych hltala stejně jako čokoládové pralinky, jejichž degustace zakončuje každou prohlídku. Vždycky jsem chtěla být Karlíkem, toulat se továrnou na čokoládu a ochutnávat to nejlepší, co může svět poskytnout, proto by návštěva Maison Cailler byla splněným snem.

Degustace čokoládových pralinek v Maison Cailler - zdroj: TaxiBrousse

4.) Panoramatická jízda vlakem
Miluju cestování vlakem. Je to pohodlné, relativně rychlé a navíc má člověk možnost pozorovat krajinu ubíhající za okny. A to se ve Švýcarsku náramně vyplatí. Na MojeSvycarsko.com můžete najít hromadu tras, ze kterých mě nejvíce zaujala BLS Lötschberger, jelikož při této volbě můžete z okénka RegioExpressu obdivovat například viadukt Kander, nebo také nádherný skalní hrad. Navíc je možnost kdykoliv vystoupit a zjistit, co okolí téhle trati nabízí. A že je co objevovat, to nemusím ani říkat.
zdroj: MojeSvycarsko.com


Do tohohle článku, který jsem se rozhodla napsat do výzvy na Blogerky.cz jsem záměrně nezahrnula Grindelwald a Bellwald - dvě města, která jsou obsažená v mém Bucket listu. Rozhodla jsem se tak proto, abych si naplánovala i jiná zajímavá místa ve Švýcarsku. A že jich je!


Navštívili jste Švýcarsko? Která místa rozhodně stojí za to?

Komentáře

  1. Švýcarsko mě hodně láká, nejvíc právě díky té přírodě, jako třeba Oeschinen Lake - to vypadá naprosto nádherně. Takže až se do Švýcarska dostanu, nezapomenu se stavit i tam :)

    OdpovědětVymazat
  2. To jezero je jedno velké aaach! :) právě kvůli přírodě, bych se do Švýcarska ráda podívala

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář budu opravdu vděčná. Díky! :)